Fredag den 31 Juli

har jag stängt...

Lördag e jag igång igen..

E det super viktigt så maila så kollar jag när jag kommer hem. Vet ej vilken tid.

KRAM Silla


Från 20 Juli - 5 Aug

Jobbar jag mest kvällar..

Maila mig smsa mig, men jag sätter igång efter kl 19 på kvällarna..

Förutom er som jag bokat med, där e det som vanligt eller ni som får bokade tider av mig.

Va inte rädd att säga till mig i mailen att ni bara kan ha samtal tex på dagen så fixar vi det.

KRAMAR SILLA

Reiki




Vad är Reiki?

Reiki är en naturlig healingmetod som har sitt ursprung från Japan. Reiki praktiseras av människor över hela världen oberoende av religion och nationalitet.


Reiki är en tusentals år gammal healingform som är mycket kraftfull, men ändå enkel att lära sig. I motsats till de flesta andra healingtekniker behöver man inte träna upp sig genom meditation, visualisering eller andningstekniker för att behärska Reiki. Förmågan överförs från lärare till elev genom en så kallad initiering. Det innebär att läraren, som redan har kontakt med Reikikällan, även “kopplar ihop" eleven med den. Man kan jämföra det med ställa in en radiokanal på rätt frekvens. Då sker också en osynlig intoning som inte heller är så lätt att förklara för den som inte är insatt i ämnet. Men vi vet att radion fungerar för vi har upplevt det många gånger.

Vi Reikiinitierade vet också att healingkanalen fungerar eftersom vi har upplevt det.



Reiki skiljer sig också från andra metoder genom att healern inte styr eller manipulerar energin medvetet, utan endast fungerar som en kanal. Reikin får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället.



Ordet Reiki består av två japanska ord, rei och ki. Rei kan översättas till universell, vilket innebär allomfattande. Men det betyder också högre visdom, Gudsmedvetandet, den dolda styrkan, etc. Översättningen man väljer är beroende på trosuppfattning. Ki är livsenergin, som flödar genom allt levande; människor, djur och växter. Som tidigare nämnts finns det flera sorters ki / livsenergier och Rei-ki är den livsenergin som bäst organiserar flödet av de underordnade formerna av livsenergi i sinnet och i kroppen. Lübeck menar att Reiki kan liknas vid en typ av kontrollprogram och att det även kan översättas till “Själskraft" eller “Andlig kraft".



Det är alltså en universell livsenergi som strömmar igenom Reikiutövaren. Denne använder inte sin egen energi, utan är enbart en kanal för energin. Reikiutövaren behöver inte kunna ställa diagnos eller veta vad som behöver helas. Reiki har större visdom än vi.


Hur fungerar Reiki?

Allt levande är beroende av livsenergin. I människokroppen kommer den huvudsakligen in genom våra sju stora energicentra, vilka kallas chakra. Inne i kroppen har vi ett nätverk av energibanor, meridianer (som man använder sig av vid akupunkturbehandling enligt kinesisk teori). Allting har också ett energifält runt sig, som vi oftast benämner aura. Energin ger kraft till organ och celler i vår kropp, och även till vårt psyke. När energiflödet störs eller hindras, störs också funktionerna i kroppen. Ofta kallas dessa energistörningar för blockeringar.

Livsenergin påverkas starkt av våra tankar och känslor: negativa sådana försämrar livsenergins strömningar, medan positiva tankar och känslor stärker flödet. Eftersom vi människor ibland har negativa känslor och tankar har vi alla oftast mer eller mindre blockeringar i kroppen. Problemen uppstår dock när blockeringarna blir långvariga, när man har fastnat i ett negativt känslo- och tankemönster. Det är dessa blockeringar som kan ge olika sjukdomssymtom.

Reiki, den Universella Livsenergin, helar kroppen genom att flöda in till de blockerade delarna, och ladda dem med den positiva energin. Reikin höjer också frekvensen på energin inuti och utanpå kroppen. Resultatet blir att den negativa energin upplöses och försvinner. På detta sätt renar Reikin energibanorna, och låter livskraften flöda fritt. När energin åter flödar utan blockeringar får kroppen en chans att läka sig själv. För att processen ska komma i gång och fortlöpa är det viktigt att personen är öppen och villig att genomgå känslomässiga/mentala förändringar för att inte skapa nya blockeringar igen. Det handlar om en utvecklingsprocess, som kan ta olika lång tid för oss. Ofta återfaller vi i våra gamla mönster, men har lättare för att ta oss ur dem igen, när vi är medvetna om dem.


Om Reikiutövaren mest arbetar med händerna på den fysiska kroppen, märks de fysiska förändringarna först och sedan kommer utvecklingen på det mentala och känslomässiga planet. Tvärsom blir det om Reikiutövaren kanaliserar Reikin en bit utanför kroppen, där de mentala och känslomässiga energierna finns. Då sker utvecklingen först där. Förträngda känslor kommer upp till ytan och man börjar tänka i nya banor före man märker något på den fysiska kroppen. Ibland är händelseförloppet snabbt, så det känns som allt händer på en gång, men ibland är utvecklingsmönstret mycket märkbart.



Reikiutövaren är enbart en kanal för Reikienergin, så de egna krafterna blir inte uttömda. Faktiskt får både Reikihealern och mottagaren behandling på samma gång. När man ger Reikibehandling ökar man sitt eget energiflöde, och det infinner sig en känsla av välbefinnande.

 

Botar Reiki allt?

Nej - att bli helad är inte alltid det samma som att bli botad från en fysisk sjukdom. Helande handlar om hela människan. Därför kan även en person med allvarlig sjukdom också känna sig helad, genom ökat välbefinnande på en emotionell, psykisk och andlig nivå, men även genom förbättrat allmäntillstånd (bättre aptit, mindre smärtor, minskade biverkningar m.m.).



Men Reikin har ändock bidragit till läkning på många områden; ryggont, hudproblem, sårskador, huvudvärk, förkylningar, influensa, brännskador, migrän, närsynthet, fibromyalgi, etc. Reikin kan också vara till stor hjälp vid trötthet, insomningsbesvär och brist på självförtroende. Det finns även rapporter om människor som med hjälp av Reiki tillfrisknat från allvarligare sjukdomar.


Det börjar nu att dyka upp vetenskapliga studier om Reikins effekter: Benor har samlat flera studier om healing och funnit att Reiki-healing påvisat positiva effekter vid smärta, oro, och depression. ( Benor, D.J. (2001). Spiritual Healing - Scientific validation of a healing revolution. Southfield, USA: Vision Publications.) Även om Reikin har bidragit till läkning på många områden kan den aldrig ersätta medicinska diagnoser och behandlingar. Vid allvarligare problem ska alltid läkare uppsökas först. Om en person med allvarlig sjukdom vill bli behandlad med Reiki, bör denne även fortsätta att gå till sin läkare.


Eftersom healing ännu inte är en erkänd behandlingsform i Sverige, gäller "Kvacksalverilagen" (= kap 4 i  Lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område)

för Reikiterapeuter som arbetar professionellt. Reikihealern bör därför klargöra för varje klient att Reikibehandlingen endast är till för avslappning, avstressning och allmänt ökat välbefinnande så att kroppen får en chans att återhämta sig och finna sin inneboende läkningsförmåga.


Reikiutövaren behandlar aldrig en sjukdom eller ett visst problem!


Hur upplevs en behandling?

Var och en får sin egen upplevelse av en Reikibehandling. Upplevelserna kan variera enormt från person till person. En av anledningarna till det är att energin verkar där den mest behövs för tillfället. Det är också olika hur stor mängd energi man är öppen för och hur fritt den kan strömma i kroppen. De flesta känner i alla fall hur en lugn och djupt avslappnande känsla infinner sig. Ibland händer det att mottagaren somnar. Det är ingen nackdel, snarare tvärtom, eftersom det tyder på att man verkligen är fri från motstånd och släpper in de helande energierna i kroppen. En del människor kan känna hur gamla obearbetade erfarenheter kommer upp till ytan igen, vilket gör att de gömda känslorna frigörs. Resultatet av det kan t.ex. bli ett förlösande skratt, eller att tårar av sorg väller fram. Vissa kan känna en tillfälligt ökad smärta när energin arbetar med en blockering.


Behandlingarna kan också resultera i en upplösning av de inre barriärerna, som tidigare har förhindrat ett själsligt växande. Ofta finner man lösningar på sina problem, och det är inte ovanligt att man får mod till att ta vissa avgörande steg till förändringar. Det händer ofta att mottagaren får nya idéer och visioner; såsom att byta jobb, sluta röka, börja motionera, börja meditera, bli vegetarian eller att till och med bli Reikihealer själv. Reikienergin renar också kroppen från gifter, och detta kan orsaka fysiska avgiftningssymtom. Det kan vara ökad utsöndring av kroppsvätskorna; t.ex. rinnande ögon, upphostande av slem, ökad urinavgång, diarré. Ävenvia huden försvinner gifter och slaggprodukter.


Dessa utrensningsreaktioner kan jämföras med de som brukar uppstå under en fasteperiod. Man ska inte betrakta dem som sjukdomssymtom, utan som viktiga medel för att uppnå hälsa. Alla är de ett resultat av en absolut naturlig reningsmekanism. Upplevelserna som nämnts ovan kan sitta i flera dagar, ibland veckor. Men det händer också att man är upptagen av vardagen och inte noterar något speciellt alls. När man gradvis kommer i balans upptäcker man ibland förändringar långt efteråt: "- Men jag har ju faktiskt inte varit arg på en hel månad nu!"


Utdrag ur "Reiki - Naturlig healing genom den Universella Livsenergin